WPT4BIPV: Draadloze energieoverdracht voor building-integrated photovoltaics

Logo WPT4BIPV:

Project type: PWO

Medewerker(s): Ben Minnaert, Simon De Meyere

Partners: KU Leuven

Looptijd: sept. 2019-sept.i 2021

Website: www.wpt4bipv.be

Dit onderzoeksproject ontwikkelt een module om energie van zonnecellen in gebouwen draadloos te transporteren. Traditionele bekabeling van zonnecellen heeft negatieve gevolgen voor de isolatie en waterdichtheid van een gebouw. Dit project onderzoekt de mogelijkheid om met draadloze energie-overdracht dit cruciale probleem op te lossen, specifiek voor zonnecellen die worden geïntegreerd in gebouwonderdelen zoals een gevel of een raam. Via prototypes testen we de efficiëntie en betrouwbaarheid van draadloze energieoverdracht toegepast op de context van een gebouw.

Scroll to Top