AISiBoCo: Artificiële Intelligentie op SIngle BOard COmputers

Logo AISiBoCo

Project type: VLAIO-TETRA

Medewerker(s): Ben Minnaert, Simon De Meyere

Partners: KU Leuven, Erasmus hogeschool Brussel

Looptijd: maart 2020-mei 2022

Website: www.aisiboco.be

Het gebruik van IoT sensornetwerken neemt snel toe, en volgens de laatste prognoses zal deze trend nog versnellen. Het doel van deze netwerken is het verzamelen van (veel) lokale data via IoT-nodes, deze data te analyseren, en de gebruiker te waarschuwen indien actie moet worden ondernomen.In dit project wordt “Edge computing” toegepast. Hierbij analyseren lokale single board computers verzamelde data door middel van AI algoritmes. Edge computing biedt een oplossing voor de grote belasting van het communicatienetwerk en de vertragingen die geïntroduceerd worden door centrale dataverwerking of “Cloud computing”.

 

Met de hulp van een begeleidingsgroep van meer dan 20 Vlaamse bedrijven en kenniscentra, zal deze innovatieve technologie toegepast worden op twee verschillende applicatiescenario’s: healthcare en smart cities. Op die manier zullen we binnen dit project de implementatieflow van de snel ontwikkelende technologie van embedded AI verspreiden binnen de Vlaamse bedrijven.

Scroll to Top